Hissing sound after turning engine off

Discussion in 'High Tech Retrofits' started by 75Maro, May 5, 2019.

  1. badazz81z28

    badazz81z28 Veteran Member

    Messages:
    16,593
    Likes Received:
    438
    Joined:
    May 4, 2001
    Location:
    Las Vegas, NV
    New video?
     
  2. badazz81z28

    badazz81z28 Veteran Member

    Messages:
    16,593
    Likes Received:
    438
    Joined:
    May 4, 2001
    Location:
    Las Vegas, NV
    Any 3/8 hose valve from the part store should work fine
     
  3. 75Maro

    75Maro Veteran Member

    Messages:
    427
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Mar 31, 2008
    Location:
    Dallas,Tx
     
  4. supwicha

    supwicha Veteran Member

    Messages:
    182
    Likes Received:
    14
    Joined:
    Feb 23, 2014
    Location:
    Victorville, CA
    Much better. I'm glad you asked this question. Running the crankcase in a constant state of high vacuum can cause several issues. It can cause seal failure, oil consumption, draw in external contaminants like water/moisture, as to a degree effects piston travel. Back in the day, hot rod motors were "vacuum balanced" for this reason.
     
    75Maro likes this.
  5. 75Maro

    75Maro Veteran Member

    Messages:
    427
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Mar 31, 2008
    Location:
    Dallas,Tx
    Big thanks to everyone who helped out on this. Hope I can pay it forward to someone else on here.
     
  6. dave@ztech

    dave@ztech Veteran Member Lifetime Gold Member

    Messages:
    3,404
    Likes Received:
    703
    Joined:
    Mar 27, 2016
    Location:
    NY
    So, the check valve solved the problem?
     
  7. 75Maro

    75Maro Veteran Member

    Messages:
    427
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Mar 31, 2008
    Location:
    Dallas,Tx
    rerouting the PCV hoses correctly solved the problem
     
    dave@ztech likes this.
  8. badazz81z28

    badazz81z28 Veteran Member

    Messages:
    16,593
    Likes Received:
    438
    Joined:
    May 4, 2001
    Location:
    Las Vegas, NV
  9. 75Maro

    75Maro Veteran Member

    Messages:
    427
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Mar 31, 2008
    Location:
    Dallas,Tx
  10. 75Maro

    75Maro Veteran Member

    Messages:
    427
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Mar 31, 2008
    Location:
    Dallas,Tx
    Update - while the original issue (sound after turning engine off) is fixed, now the car idles rough/erratic in park. As soon as it’s put in gear (reverse or drive) the idle picks up to normal and all is fine. Not sure if this is related to the PCV reroute but it started right after. Thanks for any input.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.