T56 shifter fitment question

Discussion in 'High Tech Retrofits' started by 1st and goal, Sep 2, 2012.

  1. 1st and goal

    1st and goal Veteran Member

    Messages:
    400
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 5, 2005
    Location:
    Seacoast, NH
    I've got an LS1 swap in my 73 Z/28 and am currently running a A4 but am looking to swap in an M6 and see there are some differnt shifters for the T56.

    My question is if I swap in an M6 do I need to get an offset shifter to get the shifter to sit in the right spot for a factory manual shifter console or will a regular shifter work?

    Any one have any pictures of how the shifter looks when sitting in a factory console?

    Thanks,
    Marc
     
  2. 70UglyBird

    70UglyBird Veteran Member

    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 1, 2010
    Location:
    Portland
    Marc,

    I don't know if this helps or not. But it seemed like the stock Fbody shifter fits in the auto consoles. I know a guy that uses Viper transmissions because the shifter is higher and works better with the manual setup.

    The GTO would but it back a couple of inches and the CTS which is kind of crazy would put it into the console. Here is a picture of mine hope it helps this is a GTO trans with an F-body lever and a stock F-body shifter:

    [​IMG]
     
  3. 1st and goal

    1st and goal Veteran Member

    Messages:
    400
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 5, 2005
    Location:
    Seacoast, NH
    Thanks, appreciate the picture
     
  4. 70 gsconvt

    70 gsconvt Veteran Member

    Messages:
    1,095
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 30, 2009
    Location:
    Wadsworth, OH
    Man, that looks like it just about perfect with a rubber boot.
     
  5. 70UglyBird

    70UglyBird Veteran Member

    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 1, 2010
    Location:
    Portland
    Yeah I'm trying to figure out how to do the boot...YEar one has a nice trim peice for the 6 speed conversions with auto console but don't offer a boot to go with it..go figure..
     
  6. Todd80Z28

    Todd80Z28 Moderator Staff Member Lifetime Gold Member

    Messages:
    11,535
    Likes Received:
    233
    Joined:
    Jun 11, 2002
    Location:
    Northern VA
    I'm running the LT1 T56 behind a Gen1 small block, but the stick ended up in the same location with my 2" rearward extension bracket. Here's how I did my boot-
    [​IMG]

    I cut the plate out of 1/2" plywood, covered it with thin batt material, then black naugahyde. Boot is a cheapie Autozone vinyl piece stapled to the plywood, but it's stiff enough to stay erect (that's what she said...)
     
  7. 70UglyBird

    70UglyBird Veteran Member

    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 1, 2010
    Location:
    Portland

    Looks good how did you attach the base to the console?
     
  8. Todd80Z28

    Todd80Z28 Moderator Staff Member Lifetime Gold Member

    Messages:
    11,535
    Likes Received:
    233
    Joined:
    Jun 11, 2002
    Location:
    Northern VA
    More staples.:) IIRC, I pre-drilled some small holes through the plastic, and put the staples in by hand, then pounded them in (somewhat gently). Something like that...:screwup:
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.